UITZENDINGEN

#014 - Curaçao, Bon Bini 4 Business

Zon, zee, strand.. en keiharde business! Grenzeloos Ondernemen vanuit Curaçao. We zijn bij de Bon Bini 4 Business investment summit in Willemstad. Presentator Folkert Tempelman ontvangt in cowork space Workspot Curaçao deelnemers aan de summit. Te gast zijn voorzitter Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL). Eigenaar Robert van Hees van fietsbedrijf 4Wieler. Oprichter Marc van Straaten en Curaçaose directeur Franklin Suares van straatverlichtingsbedrijf Strapitec. En ondernemer Valerie Vallenduuk van Innovate Today en Workspot Curaçao.


#013 - New York City, USA

Central Park, Rockefeller Plaza en the Statue of Liberty. Je komt woorden tekort om deze stad te beschrijven. In de Gotham Podcast Studios in downtown Manhattan praat Folkert Tempelman met Nederlandse ondernemers in New York. Te gast zijn Anna Luten, fietsburgemeester en zelfstandig brand strategy & marketing consultant. Oprichter Sophie Kahn van sieradenbedrijf AUrate New York. En Remco van Vliet, eigenaar en oprichter van bloemen en evenementenbedrijf Van Vliet & Trap.


#012 - Boston, USA

De Red Sox, Little Italy, Harvard en natuurlijk 'how do you like them apples' Boston Southie. Grenzeloos Ondernemen komt vanuit Boston! Presentator Folkert Tempelman praat met Nederlandse ondernemers die een business hebben opgebouwd in de USA. Te gast zijn Anette van de Loo van vertaalbedrijf Powerling. Mirjam IJtsma van human resource onderneming Cultural Chemistry. En Bart Heilbron van tech company Blueconic.


#011 - Washington DC, USA

Grenzeloos Ondernemen vanuit Washington DC! In de Amerikaanse hoofdstad praat presentator Folkert Tempelman met de Nederlandse ambassadeur Henne Schuwer. En met Nederlandse ondernemers die een business hebben opgebouwd in de USA. Te gast zijn oprichter en chef kok Ype von Hengst van Silver Diner. CEO Oscar Warmerdam van duurzaam groenbedrijf Sempergreen. En Martin de Groot van NL to US. Grenzeloos Ondernemen komt deze keer vanuit de Podcast Village Studios in de wijk Burleith-Hillandale, midden in Washington DC.


#010 - Wenzhou, China

Grenzeloos Ondernemen vanuit Wenzhou, de textielhoofdstad van China! Wenzhou is met een gigantische bevolking van ruim negen miljoen inwoners de belangrijkste stad in de provincie Zhejiang, aan de Oostkust van China. Veel Chinezen in Nederland komen uit Wenzhou, de ideale plek dus om met Grenzeloos Ondernemen te horen hoe je daar als Nederlander het beste zaken doet! Te gast in deze uitzending van Grenzeloos Ondernemen zijn Tom van Steeg, CEO van Caressi Kitchen Products. Olaf Frelink, oprichter en eigenaar van Divano Lounge. En Jos van den Broek, eigenaar van het restaurant High Wine in Wenzhou. Presentatie Folkert Tempelman.


#009 - Tirana, Albanië

Grenzeloos Ondernemen vanuit Tirana, de hoofdstad van Albanië! Midden in het bruisende middelpunt van dit prachtige Balkan land praten we met Nederlandse ondernemers en met de Nederlandse ambassadeur. Te gast in deze uitzending van Grenzeloos Ondernemen zijn Ellen van der Lei, freelance consultant en eigenaar van businessplatform ZakendoenInAlbanie.nl. Laura Payne, eigenaar van reisbedrijf Outdoor Albania. Steven Emanuels, eigenaar van Samwear sportkleding. Leo Rodenrijs, eigenaar van tuinbouwbedrijf Premiumberry. En Dewi van de Weerd, ambassadeur voor Nederland in Albanië. Presentatie Folkert Tempelman.


#008 - Riga, Letland

Grenzeloos Ondernemen vanuit Riga in Letland! We zijn mee met het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander aan de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Uitzending vanaf het RVO seminar 'Get Connected!' over smart mobility en duurzame logistiek in Letland. Te gast zijn Wendela Haringhuizen, plaatsvervangend ambassadeur Balticum. Nicolien Hendrickx, senior manager logistics bij onderzoeksorganisatie TNO. Polite Laboyrie, regio directeur Europa bij advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos. Frits Immers, directeur internationaal bij ingenieursbureau Movares. En Henk van Dieren, CEO bij internationaal transportbedrijf Samskip van Dieren. Presentatie Folkert Tempelman.


#007 - Hong Kong

Grenzeloos Ondernemen vanuit Hong Kong! Wereldstad in Azië vol met ondernemers van wie de ambitie net zo oneindig is als de wolkenkrabbers waartussen ze rondracen. We zijn op het Nederlandse consulaat in Hong Kong te gast bij consul generaal Annemieke Ruigrok. Nederlandse ondernemers aan tafel zijn Joosje Hardus, oprichter van broodjeszaak Knead Hong Kong. Tom Uiterwaal, eigenaar van duurzaam energiebedrijf Reconergy. En Willem Jan Hoogland, eigenaar van juridische dienstverlener HKWJ Tax Law. Presentatie Folkert Tempelman.


#006 - Hannover, Duitsland

Grenzeloos Ondernemen vanaf de 33e editie van de Hannover Messe in Duitsland! We haken aan bij de Economische missie voor Nederlandse start-ups van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Startup Delta. Te gast zijn prins Constantijn van Oranje, special envoy van Startup Delta. En ondernemers Wilma Mulder, directeur KxA Data Solutions. Boudewijn Wisse, CEO van Laevo. Eveliene Langedijk, CEO van UVS Industry Solutions. En Hans Roeland Poolman, Sales & Business Development bij Technobis. Presentatie Folkert Tempelman.


#005 - Willemstad, Curaçao

Grenzeloos Ondernemen vanuit Curaçao! Zon, zee en chillen op het strand. Dat is waar de meeste mensen aan denken wanneer ze Curaçao horen. Maar er wordt ook gewoon business gedaan op het Caribische eiland! Aan tafel Nederlandse ondernemers Arie Pieter Imhoff van Wijnhandel Servir Frais, Arjan van Oorschot van Xcentric Ripper en Patrick Kort van Flipside Skatepark. Ze schoven aan bij Grenzeloos Ondernemen in Willemstad, de hoofdstad van het Caribische eiland Curaçao. Presentatie Folkert Tempelman.


#004 - La Rioja, Spanje

Grenzeloos Ondernemen vanuit La Rioja, Spanje! Aan tafel ondernemers Ramon Nafzger van Wijnimport Nafzger, Rick Hisgen van Rici Import. En Gjalt IJsselstein en Paul Sperna Weiland van de Baarsma Wine Group. Ze schoven aan bij Grenzeloos Ondernemen in Logroño, Noord-Spanje tijdens de International Matchmaking Wine & Food van het Enterprise Europe Network en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Presentatie Folkert Tempelman.


#003 - Leuven, België

Grenzeloos Ondernemen vanuit Leuven, België! Aan tafel Nederlandse ondernemers Annemarie Willems, cco en medeoprichter van Prolira. Bo Wiesman, ceo en medeoprichter van NewCompliance. En Rene Drost, ceo en eigenaar van NAMCO. Ze schoven aan bij Grenzeloos Ondernemen tijdens het economisch werkbezoek healthcare van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de RVO, dat plaatsvond in de universiteit van Leuven. Presentatie Folkert Tempelman.


#002 - Ambassadeursconferentie 2018

Grenzeloos Ondernemen vanaf de Bedrijvendag van de Ambassadeursconferentie 2018. Aan tafel consul generaal Guido Tielman (India) en ambassadeurs Pascalle Grotenhuis (Mozambique), Jeroen Roodenburg (Colombia) en Karin Mössenlechner (Maleisië). Op de Ambassadeursconferentie zijn meer dan 145 Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal aanwezig om met Nederlandse ondernemers internationale handelsmogelijkheden te verkennen. De Bedrijvendag is onderdeel van de Ambassadeursconferentie die het ministerie van Buitenlandse Zaken jaarlijks organiseert voor ambassadeurs en consuls-generaal. De Bedrijvendag was in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Presentatie Folkert Tempelman.


#001 - Interview RVO directeur internationaal, Ernst Noorman

In de eerste uitzending van Grenzeloos Ondernemen een interview met Ernst Noorman, directeur Internationaal bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ernst praat over zijn ervaringen als ambassadeur van Nederland in Suriname. En hij legt uit hoe de RVO Nederlandse ondernemers helpt met business over de grens. Presentatie Folkert Tempelman.