GO #035 - Curaçao

Internationaal zakendoen en ondernemen op Curaçao. Wat is de situatie door corona, hoe staat de economie ervoor en wat zijn de kansen? Te gast zijn Atilay Uslu van Corendon. Jandino Asporaat van 'New Korsou'. En Anthony Begina, gevolmachtigd minister van Curaçao. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #034 - Atilay Uslu

Ondernemer Atilay Uslu  van Corendon in Grenzeloos Ondernemen 1-op-1. Je hoort Atilay over ondernemen tijdens corona. Hij heeft internationale business tips. En Atilay vertelt over zijn nieuwe hotel op Curaçao, zakendoen in Rusland met Sotsji Sergey en wijn maken in Turkije. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #033 - NL & corona

Internationaal zakendoen en exporteren tijdens corona. Hoe doet je dat? Te gast zijn Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers. Merei Wagenaar van de Directie Internationaal Ondernemen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. En ondernemer Guido Jacobs van Export Partner en de Nederlandse Export Combinatie. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #032 - China

Internationaal zakendoen tijdens corona en ondernemen in China. Hoe doet je dat? Te gast zijn Ed Kronenburg, oud ambassadeur in China. Gerald Baal van Transfer Consultancy. En ondernemer Monique Maissan van Waste2Wear in Shanghai, China. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #CoronaCast

Grenzeloos Ondernemen #CoronaCast. Korte podcasts met Nederlandse ondernemers wereldwijd over de business impact van het COVID19 Corona virus. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #031 - Roland Kahn

Ondernemer Roland Kahn in Grenzeloos Ondernemen 1-op-1. Onze speciale podcast-serie met bekende grenzeloze ondernemers. Je hoort Roland over het faillissement van Coolcat. En over Boetiek Privé aan de Amsterdamse Nieuwendijk, America Today, spijkerbroeken verkopen in Italië en chopstick business in Korea. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #030 - Igor Beuker

Ondernemer en internationaal spreker Igor Beuker in Grenzeloos Ondernemen 1-op-1. Onze speciale podcast-serie met bekende grenzeloze ondernemers. In deze podcast hoor je Igor over zwemmen met haaien, salami tactics, de vierde industriële revolutie en sociaal ondernemen met Richard Branson op Necker Island. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #029 - Riga (TechChill2020)

Letland is bezig met een circulaire, duurzame, klimaatneutrale en gedigitaliseerde samenleving. In deze podcast hoor je alles over ondernemen en zakendoen in modern Letland. Te gast zijn Sabine de Witte, journalist en digital nomad. Ed Jan van der Steen, eigenaar van houtbedrijf Dadsons. En Govert Jan Bijl de Vroe, Nederlands ambassadeur in Letland. Presentatie: Folkert Tempelman.


GO #028 - Hans Biesheuvel

Ondernemer en oprichter van ONL voor Ondernemers Hans Biesheuvel is deze keer te gast in Grenzeloos Ondernemen 1-op-1. Onze speciale podcast-serie met bekende grenzeloze ondernemers. In deze podcast hebben we het over chillen in Spanje, de Haagse regelbrij en praktische tips voor internationaal ondernemen in onder andere België, India en de USA. Presentatie: Folkert Tempelman.


#027 - Ruud Hendriks

Ondernemer Ruud Hendriks in Grenzeloos Ondernemen 1-op-1. Onze speciale podcast-serie met bekende grenzeloze ondernemers. Ruud zit heel wat in het vliegtuig om al z’n internationale business te runnen. Van Australië tot Azië tot Amerika. Hij heeft daar een paar hele praktische internationale business tips voor in deze podcast. Verder hebben we het over zijn werk en leven. Onder andere dj’en op Ibiza, zaken doen aan de bar in Melbourne en het verschil tussen business in LA en New York. Presentatie: Folkert Tempelman.


#026 - Henne Schuwer (ambassadeur USA)

Ambassadeur in de USA Henne Schuwer in Grenzeloos Ondernemen 1-op-1. Onze speciale podcast-serie met bekende grenzeloze ondernemers. Henne is sinds deze zomer met pensioen. Vorig jaar was hij te gast in Grenzeloos Ondernemen. Luister mee naar het gesprek dat Folkert Tempelman met hem had in de Podcast Village Studio’s in downtown Washington DC.


#025 - Montpellier, Frankrijk

Nederlandse ondernemers in Montpellier vertellen hoe het is om te leven, wonen en werken in Zuid Frankrijk. Presentator Folkert Tempelman praat in fietsenwinkel Double V met ondernemers Thijs van Lierop van Mango’s Beachbar, wijnboer Ronald van Breemen van wijngaard Le Mazelet en Erwin Warmerdam van fietsenzaak Double V.


#024 - Ibiza

Nederlandse ondernemers op Ibiza vertellen hoe het is om te leven, wonen en werken op Ibiza. Presentator Folkert Tempelman praat in de SOMM Wine Shop in Santa Gertrudis op Ibiza met ondernemers Chantal Henar van Mi Casa Tu Casa Ibiza, Joost Toast van Ibiza Loves Ears en Ramon Bruijne van Ducks United en hotel Gare du Nord.


#023 - Willemstad, Curaçao

'Economische crisis, politieke moord en corrupte leiders.' Naast zonnige stranden heeft Curaçao een grimmige schaduwkant en een heftig slavernijverleden. Hoe ga je daar mee om als je business wilt doen op Curaçao? Aan tafel zijn ondernemers Liberty Suares van restaurant Number Ten, Marijke Hoos van event organisatie Evento en Alberto Afanador van koffiebedrijf Miko Coffee Curaçao. Presentatie: Folkert Tempelman.

Foto Credits: Jose Malin Photo Art (josemalin.com) & Fraukje Vonk Photography (fraukjevonkphotography.com)


#022 - New York City

Vroeger een ruige buurt met geweld, criminelen en prostitutie. Nu hip, happening en super populair. We zijn terug in New York City met Grenzeloos Ondernemen. Deze keer aan de andere kant van de brug in Brooklyn. Te gast zijn Pim Zeegers, eigenaar van Pim Philip Experiences. Documentairemaker Ilja Willems, eigenaar van mediaproductiebedrijf Bureau NY. En ondernemer Gertjan Meijer, mede-eigenaar van lifestyle company Arch and Hook. Presentatie: Folkert Tempelman.


#021 - Amsterdam, EU debat

Speciaal voor iedereen die in het buitenland woont deze keer in Grenzeloos Ondernemen een special rondom de Europese Parlementsverkiezingen op 23 mei. Wat gaan ze in Brussel doen voor Nederlanders in het buitenland? Aan tafel in de Impact Hub in Amsterdam Oost zijn Nederlandse kandidaat EU parlementsleden die zelf ook in het buitenland wonen. Vanuit Shanghai Eline van Nistelrooij van GroenLinks. Vanuit Brussel Lara Wolters van de PvdA en Anita Pannebakker van D66. En vanuit Rome Henk Jan Ormel van het CDA. Dit debat organiseert Grenzeloos Ondernemen samen met de Stichting Nederlanders Buiten Nederland (SNBN). Presentatie Folkert Tempelman.


#020 - Tucson, Arizona

'Jojo left his home in Tucson, Arizona. For some California grass', zongen The Beatles in 1970. Nou dat is tegenwoordig wel anders. Amerikanen, buitenlandse bedrijven en ondernemers van over de hele wereld gaan juist massaal richting Tucson. De stad in het Zuiden van Arizona is hip en happening met ondernemers, studenten en militairen van over de hele wereld. De twintigste uitzending van Grenzeloos Ondernemen komt vanuit Tucson, Arizona. Te gast zijn oogarts Johan van Dalen van Optego. Kunstenaar Arjen van den Eerenbeemt van Aryen Hart Fine Art. F16 piloot Joost ‘Niki’ Luijsterburg. En chef kok Marcus van Winden, eigenaar van restaurant The Dutch Eatery. Presentatie: Folkert Tempelman.


#019 - Phoenix, Arizona

Bill Gates bouwt er z'n Smart Campus. Fortune 500 multinationals zoals Intel, Boeing en Insight Enterprises hebben er hun hoofdkantoor. En met meer dan vier miljoen inwoners is het een van de snelst groeiende steden van de USA. Grenzeloos Ondernemen komt vanuit Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Arizona. Te gast zijn Nederlandse ondernemers Lianne Hoekstra van Dutch & Dapper. Drew de Weerd van MultiTable. En Piet Jan de Bruin van Tuft & Needle. Presentatie Folkert Tempelman.


#018 - Bogotá, Colombia

Bogotá is met ruim negen miljoen inwoners één van de grootste en meest dynamische economieën van Latijns-Amerika. Grenzeloos Ondernemen komt deze keer vanuit Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Te gast zijn Jeroen Roodenburg, de Nederlandse ambassadeur in Colombia. Ondernemers Tobias Rijnsdorp van kaasbedrijf HolaAndes en Linda Breukers van afvalbedrijf Holland House Waste Window. En Rob Westerman, general manager Mid-America & Dutch Caribbean van airline Air France-KLM. Presentatie Folkert Tempelman.


#017 - Austin, Texas

Keep Austin Wierd! South By Southwest gaat los in Austin, Texas. We zijn erbij met Grenzeloos Ondernemen. In het New Dutch Wave house op 6th Street in downtown Austin praten we met Nederlandse ondernemers en bedrijven. Te gast zijn Chantal Piët, van The Stroop Club. Mike Veldhuis van Nalta.com. Marleen van Helden van Smooth Summer Tan. En consultant Sander van Meurs van werving & selectiebedrijf YER. Presentatie Folkert Tempelman.


#016 - Houston, Texas

Wereldberoemd van de NASA, de Houston Astros en natuurlijk de Texaanse rodeo. Grenzeloos Ondernemen #016 komt vanuit Houston, Texas! We zijn te gast bij de Missie Gezondheidszorg. Te gast zijn ondernemers Pieter Hasenaar van Memory Lane. Menno van Rossum van New Compliance. Paul Ruijgt van Sensara. Secretaris-generaal Erik Gerritsen van het ministerie van VWS. Saskia Pardaans van het NBSO in Houston. En Mieke Flierhuis van de Taskforce Healthcare. Presentatie Folkert Tempelman.


#015 - Medellín, Colombia

Medellín is booming en open for business. Ondernemers en bedrijven van over de hele wereld komen naar de Colombiaanse miljoenenstad om zaken te doen. Natuurlijk ook Nederlanders. Daarom komt Grenzeloos Ondernemen #015 vanuit innovatief businesscenter Ruta N midden in downtown Medellín, Colombia! Te gast zijn Jan Willem van Bokhoven van het Holland House Colombia. Alex Hollander van marketingbedrijf Loyals. Ronald de Hommel van koffiebedrijf The Coffee Quest. En Cas Nieskens van Sana Commerce. Presentatie Folkert Tempelman.


#014 - Curaçao, Bon Bini 4 Business

Zon, zee, strand.. en keiharde business! Grenzeloos Ondernemen vanuit Curaçao. We zijn bij de Bon Bini 4 Business investment summit in Willemstad. In cowork space Workspot Curaçao ontvangen we deelnemers aan de summit. Te gast zijn voorzitter Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL). Eigenaar Robert van Hees van fietsbedrijf 4Wieler. Oprichter Marc van Straaten en Curaçaose directeur Franklin Suares van straatverlichtingsbedrijf Strapitec. En ondernemer Valerie Vallenduuk van Innovate Today en Workspot Curaçao. Presentatie Folkert Tempelman.


#013 - New York City, USA

Central Park, Rockefeller Plaza en the Statue of Liberty. Je komt woorden tekort om deze stad te beschrijven. In de Gotham Podcast Studios in downtown Manhattan praten we met Nederlandse ondernemers in New York. Te gast zijn Anna Luten, fietsburgemeester en zelfstandig brand strategy & marketing consultant. Oprichter Sophie Kahn van sieradenbedrijf AUrate New York. En Remco van Vliet, eigenaar en oprichter van bloemen en evenementenbedrijf Van Vliet & Trap. Presentatie Folkert Tempelman.


#012 - Boston, USA

De Red Sox, Little Italy, Harvard en natuurlijk 'how do you like them apples' Boston Southie. Grenzeloos Ondernemen komt vanuit Boston! In de PRX Podcast Garage praten we met Nederlandse ondernemers die een business hebben opgebouwd in de USA. Te gast zijn Anette van de Loo van vertaalbedrijf Powerling. Mirjam IJtsma van human resource onderneming Cultural Chemistry. En Bart Heilbron van tech company Blueconic. Presentatie Folkert Tempelman. 


#011 - Washington DC, USA

Grenzeloos Ondernemen vanuit Washington DC! In de Amerikaanse hoofdstad praten we met de Nederlandse ambassadeur Henne Schuwer. En met Nederlandse ondernemers die een business hebben opgebouwd in de USA. Te gast zijn oprichter en chef kok Ype von Hengst van Silver Diner. Oscar Warmerdam van duurzaam groenbedrijf Sempergreen. En Martin de Groot van NL to US. Grenzeloos Ondernemen komt deze keer vanuit de Podcast Village Studios in de wijk Burleith-Hillandale, midden in Washington DC. Presentatie Folkert Tempelman.


#010 - Wenzhou, China

Grenzeloos Ondernemen vanuit Wenzhou, de textielhoofdstad van China! Wenzhou is met een gigantische bevolking van ruim negen miljoen inwoners de belangrijkste stad in de provincie Zhejiang, aan de Oostkust van China. Veel Chinezen in Nederland komen uit Wenzhou, de ideale plek dus om met Grenzeloos Ondernemen te horen hoe je daar als Nederlander het beste zaken doet! Te gast in deze uitzending van Grenzeloos Ondernemen zijn Tom van Steeg, CEO van Caressi Kitchen Products. Olaf Frelink, oprichter en eigenaar van Divano Lounge. En Jos van den Broek, eigenaar van het restaurant High Wine in Wenzhou. Presentatie Folkert Tempelman.


#009 - Tirana, Albanië

Grenzeloos Ondernemen vanuit Tirana, de hoofdstad van Albanië! Midden in het bruisende middelpunt van dit prachtige Balkan land praten we met Nederlandse ondernemers en met de Nederlandse ambassadeur. Te gast in deze uitzending van Grenzeloos Ondernemen zijn Ellen van der Lei, freelance consultant en eigenaar van businessplatform ZakendoenInAlbanie.nl. Laura Payne, eigenaar van reisbedrijf Outdoor Albania. Steven Emanuels, eigenaar van Samwear sportkleding. Leo Rodenrijs, eigenaar van tuinbouwbedrijf Premiumberry. En Dewi van de Weerd, ambassadeur voor Nederland in Albanië. Presentatie Folkert Tempelman.


#008 - Riga, Letland

Grenzeloos Ondernemen vanuit Riga in Letland! We zijn mee met het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander aan de Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Uitzending vanaf het RVO seminar 'Get Connected!' over smart mobility en duurzame logistiek in Letland. Te gast zijn Wendela Haringhuizen, plaatsvervangend ambassadeur Balticum. Nicolien Hendrickx, senior manager logistics bij onderzoeksorganisatie TNO. Polite Laboyrie, regio directeur Europa bij advies- en ingenieursbureau Witteveen + Bos. Frits Immers, directeur internationaal bij ingenieursbureau Movares. En Henk van Dieren, CEO bij internationaal transportbedrijf Samskip van Dieren. Presentatie Folkert Tempelman.


#007 - Hong Kong

Grenzeloos Ondernemen vanuit Hong Kong! Wereldstad in Azië vol met ondernemers van wie de ambitie net zo oneindig is als de wolkenkrabbers waartussen ze rondracen. We zijn op het Nederlandse consulaat in Hong Kong te gast bij consul generaal Annemieke Ruigrok. Nederlandse ondernemers aan tafel zijn Joosje Hardus, oprichter van broodjeszaak Knead Hong Kong. Tom Uiterwaal, eigenaar van duurzaam energiebedrijf Reconergy. En Willem Jan Hoogland, eigenaar van juridische dienstverlener HKWJ Tax Law. Presentatie Folkert Tempelman.


#006 - Hannover, Duitsland

Grenzeloos Ondernemen vanaf de 33e editie van de Hannover Messe in Duitsland! We haken aan bij de Economische missie voor Nederlandse start-ups van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Startup Delta. Te gast zijn prins Constantijn van Oranje, special envoy van Startup Delta. En ondernemers Wilma Mulder, directeur KxA Data Solutions. Boudewijn Wisse, CEO van Laevo. Eveliene Langedijk, CEO van UVS Industry Solutions. En Hans Roeland Poolman, Sales & Business Development bij Technobis. Presentatie Folkert Tempelman.


#005 - Willemstad, Curaçao

Grenzeloos Ondernemen vanuit Curaçao! Zon, zee en chillen op het strand. Dat is waar de meeste mensen aan denken wanneer ze Curaçao horen. Maar er wordt ook gewoon business gedaan op het Caribische eiland! Aan tafel Nederlandse ondernemers Arie Pieter Imhoff van Wijnhandel Servir Frais, Arjan van Oorschot van Xcentric Ripper en Patrick Kort van Flipside Skatepark. Ze schoven aan bij Grenzeloos Ondernemen in Willemstad, de hoofdstad van het Caribische eiland Curaçao. Presentatie Folkert Tempelman.


#004 - La Rioja, Spanje

Grenzeloos Ondernemen vanuit La Rioja, Spanje! Aan tafel ondernemers Ramon Nafzger van Wijnimport Nafzger, Rick Hisgen van Rici Import. En Gjalt IJsselstein en Paul Sperna Weiland van de Baarsma Wine Group. Ze schoven aan bij Grenzeloos Ondernemen in Logroño, Noord-Spanje tijdens de International Matchmaking Wine & Food van het Enterprise Europe Network en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Presentatie Folkert Tempelman.


#003 - Leuven, België

Grenzeloos Ondernemen vanuit Leuven, België! Aan tafel Nederlandse ondernemers Annemarie Willems, cco en medeoprichter van Prolira. Bo Wiesman, ceo en medeoprichter van NewCompliance. En Rene Drost, ceo en eigenaar van NAMCO. Ze schoven aan bij Grenzeloos Ondernemen tijdens het economisch werkbezoek healthcare van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de RVO, dat plaatsvond in de universiteit van Leuven. Presentatie Folkert Tempelman.


#002 - Rotterdam, ambassadeursconferentie 2018

Grenzeloos Ondernemen vanaf de Bedrijvendag van de Ambassadeursconferentie 2018. Aan tafel consul generaal Guido Tielman (India) en ambassadeurs Pascalle Grotenhuis (Mozambique), Jeroen Roodenburg (Colombia) en Karin Mössenlechner (Maleisië). Op de Ambassadeursconferentie zijn meer dan 145 Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal aanwezig om met Nederlandse ondernemers internationale handelsmogelijkheden te verkennen. De Bedrijvendag is onderdeel van de Ambassadeursconferentie die het ministerie van Buitenlandse Zaken jaarlijks organiseert voor ambassadeurs en consuls-generaal. De Bedrijvendag was in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Presentatie Folkert Tempelman.


#001 - Interview RVO directeur internationaal, Ernst Noorman

In de eerste uitzending van Grenzeloos Ondernemen een interview met Ernst Noorman, directeur Internationaal bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ernst praat over zijn ervaringen als ambassadeur van Nederland in Suriname. En hij legt uit hoe de RVO Nederlandse ondernemers helpt met business over de grens. Presentatie Folkert Tempelman.